Historiek

Historiek

Wie is Marian?

Marian is in 2003 afgestudeerd als Bachelor in de lichamelijke opvoeding. Ze heeft ruim 20 jaar ervaring in het geven van groepslessen, waaronder: BBB, spinning, ZUMBA, etc. Dit in combinatie met haar functie als (praktijk)lector aan de Karel de Grote hogeschool en het runnen van haar eigen zwemschool. Lesgeven zit dus echt in haar bloed! Doorheen haar ganse carrière is ze zich blijven bijscholen. Het is tijdens één van deze bijscholingsconventies dat ze kennis maakte met Pilates. Marian volgde gedurende 1,5 jaar een gerenommeerde Pilates opleiding in Singapore bij Merrithew® STOTT Pilates. Na geslaagde examens is ze geaccrediteerd door Merrithew® STOTT Pilates in de opleidingsonderdelen essential en intermediate Pilates. Onlangs finaliseerde ze ook haar opleiding in het onderdeel advanced Pilates in Den Haag. Met de opening van Pilates by Marian realiseert Marian haar droom en behoort ze in België tot de uiterst selecte groep van wereldwijd erkende Merrithew® STOTT Pilates professionele lesgevers.

Werkwijze en toestellen

De werkwijze bij Pilates is gericht op het versterken van de dieperliggende spieren in het lichaam, waardoor de houding wordt verbeterd. Pilates oefeningen worden uitgevoerd met precisie en concentratie op de ademhaling, waardoor de oefeningen effectiever zijn en de spanning in het lichaam wordt verminderd. Pilates is een holistische benadering van beweging en welzijn, waarbij mentale en fysieke aspecten worden geïntegreerd in de training.

Reformer

De reformer is een populair en veel gebruikt toestel. Met de beweegbare carriage, straps en verschillende springs werk je ook hier rond flexibiliteit, kracht, lichaamscontrole en balance.

Cadillac

Ook hier wordt door middel van verschillende springs gewerkt rond flexibiliteit, kracht, lichaamscontrole en balance, … Is ook een ideaal toestel als je wil werken rond revalidatie.

Chair

Met de split pedaal is de chair een multifunctioneel toestel waar je verschillende spiergroepen kan trainen en ook wordt er hier gewerkt rond lichaamscontrole.

Ladder Barrel

De ladder barrel daagt je core stability en kracht uit op verschillende niveaus. De surface (ronde boog) is ideaal voor flexibiliteit en krachtoefeningen.

Schrijf je in voor onze Pilates package deal en bespaar op meerdere lessen!